Köpvillkor

Allmänt
För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om din beställning.
Efter att ha beställt från talamedtecken.se förbinder du dig att bevaka din e-postadress då all kommunikation rörande din order sker via e-post.
Vi reserverar oss för slutförsäljning, förseningar och tekniska problem.
Du behöver vara 18 år för att handla hos oss mot faktura.

Prissättning
Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive moms. Momsen på böcker är 6% och på övriga varor samt frakt 25%.
Vi förbehåller oss rätten att ändra produktpriser utan föregående avisering.

Utlandsbeställningar
Företagskunder utanför Sverige men inom EU debiteras inte moms om det finns ett VAT-nummer registrerat när man beställer (kan anges i Övrigt-rutan under Kassa) och om uppgiven leveransadress gäller annat EU-land. Saknas ett VAT-nummer debiteras alltid svensk moms.

Företagskunder utanför EU debiteras aldrig svensk moms.
Privatkund boende inom EU betalar svensk moms, men privatkund boende utanför EU betalar inte svensk moms.

Kampanjer och rabatter
Uppge ev kampanjkod eller rabatt i Övrigt-rutan under Kassa. Priset korrigeras på fakturan.

Större beställningar
Hör gärna av er om ni planerar större beställningar så kan vi offerera ett bättre pris.

Frakt
Porto är beräknat efter Postens portotabell inom Sverige med tillägg för emballage. Genom att klicka på Till kassan får du fram din faktiska fraktkostnad på de produkter du beställt. Vill du skicka din beställning utomlands kommer du att få ett separat mail med korrekt portokostnad att ta ställning till.

All frakt sker med Posten som brev eller paket. Du kan också välja att hämta dina varor i Forshaga. I så fall skriver du detta som meddelande under Övrigt vid din beställning. Då betalar du ingen fraktkostnad.

Betalning
Vi erbjuder fakturabetaling via Bankgiro och vi tar inte ut någon fakturaavgift.

Faktura skickas tillsammans med leveransen utom i de fall där fakturaadress och leveransadress skiljer sig åt. Leveransmottagaren får då en följesedel, som i princip är en kopia av fakturan. Fakturan har normalt sett en förfallotid på 10 dagar. Kommun, stat och landsting har 30 dagars förfallotid.

Utlandsbetalande kunder betalar på BIC/SWIFT: SWEDSESS
IBAN: SE3580000815629132440711

Vid försenad betalning debiteras kund dröjsmålsränta på 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande 60 kr. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso, varvid lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 180 kr tillkommer.

Leverans
Varor skickas normalt inom 1-2 vardagar. Leveranstiden blir då oftast 3-5 dagar. Har du inte fått leverans efter en vecka ber vi dig höra av dig till oss via e-post. Under sommaren, kring jul/nyår och vid större högtider kan leveranstiden bli längre.

Leverans på kläder kan dock ta ca 2-3 veckor, då vi har begränsat lager av klädprodukter och färgval och därefter trycker upp efter beställning. Vid delleverans får du förfrågan om du önskar vänta tills allt går att leverera samtidigt och kan då undvika ytterligare fraktavgift. Frakt vid delleverans beräknas på respektive leveransvikt.

Vi reserverar oss för slutförsäljning och för att förseningar i leveransen kan uppstå.

Ångerrätt, retur och öppet köp
Du har 14 dagars returrätt på oanvända produkter i nyskick från det att du har mottagit din leverans. Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar, men du betalar själv för frakten tillbaka enligt Postens portotabell.

Kontakta oss innan du returnerar en vara. Packa produkten väl och bifoga information om fakturanummer och kunduppgifter. Om informationen saknas kan vi inte se att returen kommer från dig. När vi fått tillbaka varan och tackat för returen korrigerar vi beloppet hos oss och du betalar resterande del av fakturan. Företag får en kreditfaktura. Våra fraktkostnader återbetalas inte.

Reklamation
Om du upptäcker skador på brev/paket ska du omedelbart och innan du öppnar försändelsen anmäla detta till Posten.
Är det du beställt fel eller skadat i övrigt hör du av dig till oss så snart som möjligt så löser vi det snabbt.
 

GDPR - integritetspolicy

Vi har en policy om hur dina personuppgifter ska behandlas och skyddas för att säkerställa din integritet. Detta gäller personuppgifter i samband med köp, anmälan till nyhetsbrev eller annan kontakt med oss.

Personuppgiftsansvarig
SignifiSense, org.nr 680426-1466, Forsgatan 7, 667 34 Forshaga

Personuppgifter vi samlar in, varför och hur vi använder dem
Vid beställning via webbshop får kunden ange namn, adress, e-post och telefonnr. Dessa uppgifter använder vi för att kunna leverera, fakturera och kunna ta kontakt med kund om frågor uppstår.

Vid anmälan till nyhetsbrev sparar vi e-postadress för att kunna skicka ut nyheter och erbjudanden.

Delning av personuppgifter
Alla uppgifter du lämnar till oss lämnas aldrig vidare till någon annan utan stannar hos oss.

Lagring av personuppgifter
Vi sparar dina uppgifter så länge som de är nödvändiga för att uppfylla de ändamål som de samlades in för.

E-postadresser för utskick av nyhetsbrev sparas tills avregistrering från nyhetsbrev sker eller att vi får meddelande om att nyhetsbrev inte längre önskas.

Dina rättigheter
Du kan skicka e-post till info@talamedtecken.se och ange GDPR i ämnesraden så informerar vi dig om vilka uppgifter vi har eller om du har frågor kring vår hantering eller om du vill radera uppgifter.

Rätt till radering
Du har rätt att begära radering om uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlats in eller om du har återkallat ett samtycke och det inte finns annan laglig grund för behandlingen.