SignifiSense

Förlaget och företaget

Visionen föddes med namnet alfasigna och har senare blivit företaget och förlaget SignifiSense. SignifiSense är egentligen en hopdragning av Significant Sense. Orden kan tolkas på en massa olika sätt - och det är lite meningen också! Jag vill försöka fånga det betydelsefulla med känsla - det ska kännas roligt, vara enkelt, meningsfullt, inspirerande och fylla sinnena!

Logotypen för SignifiSense är de två S:en som mot varandra tillsammans bildar ett hjärta. För mig symboliserar det kärlek genom olika former av kommunikation och engagemang som ger glädje i livet!

Färgerna har fått inspiration ur lila och purpur. Purpur har sedan gammalt varit en färg som symboliserat olika former av vikt och betydelse. Lila får här representera en blandning av traditionellt pojkblått och flickrött, som därmed tillsammans får symbolisera alla barn - stora som små. Lila färg är inte helt oviktigt i andra sammanhang... om man som min make har sitt ishockeyhjärta i Karlstad och släcker sin törst med värmländsk koffeindryck!

Jag önskar mina barn det allra bästa här i livet - en önskan tror jag att jag delar med alla föräldrar! Därför vill jag mer än gärna dela med mig till andra genom mitt första projekt: Tala med tecken-böckerna.

Pengar som kommer in får finansiera kommande böcker samt sponsra och bidra med gratis böcker till olika verksamheter - t.ex. Nätverk Värmland, Läkarmissionen. Genom att ha fadderbarn genom Barnfonden och via delaktighet i Framtidsfonden, så försöker jag och familjen även bidra till en bra start i livet för barn på andra sätt. Av eget intresse som förälder är jag och övriga i familjen medlemmar i Autism- och Aspergerförbundet och jag ingår i styrelsen för Autism- och Aspergerföreningen Värmland.

Det finns flera projekt jag hoppas blir möjliga att i framtiden förmedla med significant sense - "SignifiSense"!

Jag vill visa på möjligheterna och fördelarna med tecken och gester - för alla!
Gnugga händerna och häng med!

Varma värmländska välkomstkramar
Anette med familj

Vision

   Ge alla barn bästa möjliga
   start i livet!

   Tecken och gester - en naturlig
   del av vardagen i kontakter med
   små barn!

   Möjligheter och fördelar med
   tecken och gester - för alla!

Registrera dig -
100% GRATIS!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev Teckentips och lär dig mer om tecken för barn.
Förnamn:  
E-postadress:  
Bokpaket 2 - fem böcker!
Artikelnr: 55
Leveranstid: Tillfälligt slut
Klicka nedan för att se fler/större bilder.

Bokpaket med de fem första böckerna:

Tala med tecken!

Användbara tecken för bebisar och andra kommunikationssugna!

Vi tecknar om djur!

Tecken för våra vanligaste djur och andra tillhörande ord!

Vi tecknar om fordon!

Våra vanligaste fordon och ett par andra ord som hör till!

Vi tecknar om kläder!

Här visas de allra vanligaste plaggen plus ett par ord i sammanhanget!

Vi tecknar om känslor!

Ord kopplade till känslor - även visade med Smilfinken!

Böckerna utgår från det svenska teckenspråket och tecken som stöd (TSS) till skillnad mot t ex Baby Signs, som till största delen utgår från det amerikanska teckenspråket (ASL).

I början kan boken användas mer som pekbok eller bilderbok, gärna tillsammans med en vuxen, som kan hjälpa till att tolka bilderna. I första hand ska bilderna locka både barn och vuxna att tycka det är roligt!

Inlärning av tecken från bok görs utifrån text- och bildbeskrivning främst av en vuxen, som sedan visar och använder tecknet i vardagliga situationer med barnet. Sedan kan man tillsammans tala och teckna kring bilderna, som inbjuder att tittas på många gånger och som stimulerar både fantasi och smilband. Fler och fler tecken kan vävas in efter hand. Vad gör figuren på bilden? Hur känner han sig? Vad har han på sig? Vad händer runtomkring?

Varje bok innehåller tio tecken. På vänstra sidan finns en enkel teckenbeskrivning, som är tänkt att komplettera bilden till höger. Sedan finns också en mer förklarande text utifrån Svenskt teckenspråkslexikon eller liknande längst ner på textsidan. Samma tecken tas inte upp i flera böcker. I första boken finns t ex tecknet för sko. Därför finns inte sko med i boken om kläder.

Antal tecken: 10 st/bok
Kategori: vardag, djur, fordon, kläder, känslor